De jaren negentig

De jaren '90 begonnen voorspoedig. De club kreeg veel aanvragen voor optredens, en ook op wedstrijdgebied ging het prima. In 1991 promoveerde DIOS in Kerkrade naar de 1ste divisie, zodat het Topconcours in Barneveld in bereik kwam. Daar werd een jaar later een eervolle tweede plaats behaald met een miniem verschil van maar een half puntje met de nummer een.

In mei 1993 werd het 25-jarig bestaan van DIOS gevierd. Er was een taptoe , en in datzelfde jaar kreeg DIOS de gemeentelijke onderscheiding 'de Lithse Snoek', voor de belangrijke plaats die DIOS binnen de plaatselijke gemeenschap inneemt en de belangrijke promotionele waarde van DIOS voor de gemeente Lith.

In 1995 werden de uniformen vervangen door een moderner exemplaar. Dit zijn de uniformen die DIOS lange tijd heeft gebruikt tot aan mei 2014. Dit dankzij Iet van Engelen, die de uniformen kundig herstelde en indien nodig aanpaste. Ook heeft zij het DIOS-vaandel gemaakt.

In het voorjaar van 1999 sloot dirigent Rob Nijenhuis zich aan bij DIOS. Hij gaf een belangrijke impuls aan de vereniging. Het reportoir werd breder, en er kwam meer populair werk bij. Ook werd er voorzichtig weer een beetje show gemaakt door middel van een streetshow. Daarna werd onder leiding van Rob Nijenhuis hard gewerkt aan een echte show. Deze was voor het eerst te zien tijdens de Oijense Taptoe ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van DIOS.