FEEST! 50 JAAR DIOS!

Logo DIOS 50 jarig jubileum goud 50 2

WAT EEN FEEST: DIOS 50 jaar!

Wat een feest! DIOS bestaat dit jaar 50 jaar, en dat hebben we geweten. Van 18 tot 20 mei was het feestweekend, en dat heeft heel wat mensen op de been gebracht. Tijdens de taptoe op zondag mochten we bijna 600 bezoekers noteren! Een absoluut record. We zeggen het vaker: waar een klein dorp als Oijen (1200 inwoners) groot in kan zijn.

Het begon vrijdagavond allemaal in het dorpshuis ’t Hart van Oijen, waar het feest werd geopend met een optreden van DIOS, gevolgd door een bijzondere feestavond waar verschillende Oijense verenigingen een stukje opvoerden. De zaterdag stond in het teken van de kinderen. Bijna alle kinderen in Oijen deden mee aan een speurtocht. Die avond begon met een mis in de Oijense kerk, waarin alle overleden leden en oud-leden werden herdacht.  ’s Avonds weer feest: nu met de spetterende band X-Static.

De taptoe op zondag, die onder een stralend blauwe hemel werd afgewerkt, werd gevolgd door…weer feest. Met een optreden van blaasorkest Hopp!? met daarin een glansrol voor DIOS-dirigent Paul Langerman. Zij verzorgden de mooiste afsluiting van het feest dat je maar kon bedenken. Wat een muzikanten, wat een power!

Een andere hoogtepunt van de zondagmiddag? De koninklijke onderscheiding die DIOS-secretaris Jos Hoefnagels ontving uit handen van de Osse wethouder Frank den Brok. Onder meer zijn al jarenlange niet aflatende inzet voor DIOS. Dik verdiend!

Wat een feest! DIOS bedankt iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd.

Kijk voor foto’s op www.facebook.com/DrumfanfareDIOS/